Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

Always a teenager!


Λίγα αυθόρμητα λόγια για ένα (και το μόνο που έχω ακούσει ολόκληρο) μαγικό δισκάκι των TEENAGE FAN CLUB με τίτλο MAN-MADE που μόλις επέστρεψε σπίτι. Καλώς το μου!

Δύο χρόνια ένα δανεικό δισκάκι που παίρνω πίσω από το φίλο που βλέπω μια στο τόσο σε καμιά γιορτή. Σου λέει να βρεθείτε να κατεβάσετε και να ανταλλάξετε γιατί η δουλειά μας έχει φτάσει ως τον λαιμό. Αγωνία για να μην ξεχάσουμε τις παλιές αγαπημένες συνήθειες. 2 χρόνια, σκέφτεσαι, τότε που ξεκίνησε το ανελέητο download και απομονωθήκαμε ακόμα περισσότερο για να κατεβάσουμε όλη την μουσική υφήλιο στο μικρό μας pc.
Το βάζεις στο αυτοκίνητο και μπαίνει αυτή η απλότητα που σε σαλπάρει. Αυτός ο δίσκος σε κυλάει σα σε νεράκι να βρίσκεσαι. Θυμάσαι το τέλος εκείνου του παράξενου αλλά όμορφου καλοκαιριού που το είχες προσθέσει στην συλλογή σου. Είχες ακούσει ένα τραγουδάκι κάπου αλλού και είπες να δοκιμάσεις, να ρισκάρεις τα ευρουλάκια σου. Και πέτυχες διάνα, η μυρωδιά εκείνης της εποχής, το άρωμα της φυγής, το άνοιγμα στο άγνωστο μιας άλλης χώρας, το άφεμα των τελευταίων ημερών.. Μα και όλα όσα κουβαλάς από τότε, διαψεύσεις και επιβεβαιώσεις . Αναρωτήθηκες κάποτε γιατί πέρασε τόσο απαρατήρητο αυτό το δισκάκι. Μήπως είσαι κι εσύ απαρατήρητος, ένα χρώμα που ξεθωριάζει, ένας άδειος χώρος, ένα ξένο πρόσωπο,

Trying laces
Upright basses
Jet-plane traces
Strangers' faces
Ugly places
Empty spaces

Μετά όμως μαθαίνεις σιγά σιγά ότι

I'm alive and I'm alone
I love this life and all it's showns
I'm alive and I'm alone
I love this life and all I've known

Έχεις βγάλει μερικούς από τους πιο οριακούς δίσκους της βρετανικής κιθαριστικής ποπ των τελευταίων 20 χρόνων και σε έχουν πάρει λιγάκι τα χρονάκια. Ούτε ο τύπος σε αγνοούσε ούτε θέλησες να αποχωρήσεις από την δράση, αλλά η καλώς νοούμενη αδιάφορη στάση σου προς τα μέσα έδινε ένα άρωμα παραίτησης. Εσύ όμως μας προσφέρεις ένα έργο παραδειγματικής απλότητας και ωρίμανσης για το τι σημαίνει να συμμετέχεις σε μια ροκ μπάντα. Ευχαρίστηση, παρέα, ταξίδι, ήλιος, καλοκαίρι, όπως όταν ήσουν στις πρώτες σου εμπνεύσεις. Μα τώρα κατασταλάζεις, ήσουν επιδραστικός, τα έσπαγες που και που, πέρασε η φήμη σου, να διαλυθείς λες. Αλλά εσύ παραδίδεις ένα έργο μεστό, χωρίς υπερβολές μα τόσο μέσα στη νεανική χαρά που συνειδητοποιείς ότι ακόμα σε εκφράζει και σε ωθεί να κυκλοφορείς δίσκους μικρά διαμάντια σαν αυτόν. Ξέρεις ότι λίγοι θα τον εκτιμήσουν αλλά εσένα σε κρατάει ζωντανό μακριά από την ματαιοδοξία που άγγιξε και εσένα κάπου στις αρχές των 90s.

Ο χρόνος σου χαμογελά αμυδρά και αλλοιώνει τις μνήμες σου,

Slow fade, pictures in my mind
Fragments of memories suspended in time
I've watched the colours fade
And the lines disappear

Αλλά σε συγκεντρώνει στο παρόν και εξομολογείσαι ότι

I can't slip away when I see your face
I lose my confusion
Your Love Is The Place Where I Come From
When I'm on my own I'm lost in space
My freedoms a delusion
Your Love Is The Place Where I Come From
Κάποια δείγματα απο το Man-Made εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου