Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

NO. 1 MBV

NO. 1 MBV
 
Οι MBV δεν ανήκαν στα πιο αγαπημένα μου συγκροτήματα. Κατείχα το Loveless σε βινύλιο από τα φοιτητικά μου χρόνια. Το αγόρασα αφότου διάβασα τη λίστα του SPIN (αν θυμάμαι καλά) με τα καλύτερα της δεκαετίας του 90. Στην ίδια λίστα βρισκόταν και το SIAMESE DREAM που είναι ο αγαπημένος μου δίσκος. Μια φίλη που της το είπα με αποστόμωσε "Μα το SIAMESE είναι γεμάτο από LOVELESS". Είχε απόλυτο δίκιο. Με τον καιρό οι MBV κέρδιζαν πολλά credits στον ψυχισμό μου. Αν και ποτέ δεν μπόρεσα να ακούσω ολόκληρο το Loveless από την αρχή μέχρι το τέλος, αρκετά tracks κέρδιζαν χρόνο στο soundtrack των σποραδικών ακροάσεων της προηγούμενης δεκαετίας.
Όλα άλλαξαν με το Lost In Translation και το City Girl. Καταρχήν η ταινία με ταξίδεψε τόσο πολύ που για μέρες ζούσα σε μια παραζάλη. Έπειτα το σαουντρακ ήταν τόσο ταιριαστό με την ατμόσφαιρα της ταινίας και ειδικά αυτό το τραγούδι. Τώρα που το ακούω δε με ενθουσιάζει αλλά για τουλάχιστον 2 χρόνια ζούσα στον ηχητικό αστερισμό του City Girl.
Όσο περνούσε ο καιρός συνειδητοποίησα ότι μου άρεσε το shoegaze και παρότι άκουγα από έφηβος τέτοια μουσική δεν έβαζα ταμπέλες. Η ενασχόληση με τις εκπομπές τα τελευταία χρόνια και το διαδίκτυο με "πείσαν" ότι είμαι shoegazer (που δεν είμαι αλλά όλοι στο σημερινό χάος αναζητάμε ταυτότητες, όχι μία όπως παλαιά αλλά πολλές). Έτσι η αναμονή για το νέο δίσκο των MBV δεν ήταν και αμελητέα παρότι είχα βαρεθεί να μιλάνε όλοι γι'αυτή 20 χρόνια τώρα.
Όταν ήρθε ο δίσκος άκουσα την αγαπημένη μου μουσική. Έτσι απλά, δραματική, θορυβώδης, επική, θυληκή, απέραντη μωβ ψυχεδέλια που χάνεται στο βαθύ χρώμα των καλοκαιρινών ωκεανών καθώς τους αντικρύζουμε από το καράβι φεύγοντας από το νησί. Μας εξιστορεί τον ξενιτεμό μετά από μια μακρά ευτυχία και την επιστροφή μετά από ένα μακρύ τέλος. Για τους MBV σίγουρα μια μεγάλη επιστροφή, για μας ένα μεγάλο ταξίδι!

New You

Το Σάββατο και την Κυριακή που έρχονται ο vkp θα πραγματοποιήσει δύο αφιερώματα με τα καλύτερα τραγούδια και άλμπουμ της χρονιάς που φεύγει. Που; Στο mojo radio 107,7 στα ερτζιανά της Πάτρας και στο www.mojoradio.gr για τους εξ'αποστάσεως. Ώρα 6 το απόγευμα. Ίσως προλάβουμε και τη φετινή αφίσα τελευταία στιγμή καθότι η σχεδιάστρια έτρεχε πολύ φέτος και δεν πρόλαβε. Και αν το θυμηθούμε θα την ηχογραφήσουμε για να την ακούτε στο μπλογκ.

Viva, ήταν μια υπέροχη μουσική χρονιά!

Εδώ ο φετινός κορβανάς με ότι ψηφίζεται από τους υπόλοιπους bloggers

 Και εδώ το facebook της blogovision

Η λίστα ολόκληρη

NO. 20 ΚΟΡΕ ΥΔΡΟ - ΑΠΛΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΥΠΑΡΞΙΣΜΟ

NO. 19 IRON AND WINE – GHOST ON GHOST

NO. 18 SAVAGES – SILENCE YOURSELF

NO. 17 STILL CORNERS – STRANGE PLEASURES

NO. 16 MIKAL CRONIN – MCII

NO. 15 SUEDE - BLOODSPORTS

NO. 14 ANNA CALVI – ONE BREATH

NO. 13 YEAH YEAH YEAHS – MOSQUITO

NO. 12 THROWING MUSES – PURGATORY/PARADISE

NO. 11 SEBADOH – DEFEND YOURSELF

NO. 10 ARCADE FIRE – REFLEKTOR

NO. 9  FOGYGEN – WE ARE....

NO. 8 DAFT PUNK – RANDOM ACCESS MEMORIES

NO. 7 QOTSA - ...LIKE CLOCKWORK

NO. 6 UNKNOWN MORTAL ORCHESTRA – II

NO. 5 WILLIAM TYLER - IMPOSSIBLE TIMES

NO. 4 CASS MCCOMBS – BIG WHEEL AND OTHERS

NO. 3 GIRLS NAMES - THE NEW LIFE

NO. 2 ARCTIC MONKEYS - AM

NO. 1 MY BLOODY VALENTINE - MBV

3 σχόλια: