Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

NO 20 THEE HOLY STRANGERS


Οτιδήποτε έχει σχέση με τους Last Drive έχει μια λυτρωτική επίδραση μέσα μου. Ότι αυτοί οι τύποι τριγυρνούν ακόμα σε μέρη της μεγάλης πόλης που κανένας πια δεν τραγουδά γι'αυτα.  Ότι μέσα από νέες παρέες καταφέρνουν να τα ζωντανεύουν τραγουδώντας το μύθο τους και δίνοντας σε μας νέα ώθηση να μην πάψουμε να τον πιστεύουμε και να ακολουθούμε.
Οι Thee Holy Strangers είναι το νέο προσωπικό όχημα του Alex Κ. παρέα με εκλεκτούς φίλους από άλλες μπάντες. Προσωπικά ξεχωρίζω την παρουσία της Φλώρας Ιωαννίδη των πάλαι ποτέ αγαπημένων Make Believe και νυν Ludmila (αμφότεροι κυκλοφορούν σε λίγες μέρες, οι μεν πρώτοι ξανά τον τελευταίο δίσκο τους που πρωτοκυκλοφόρησε πίσω στο 1999, οι δε δεύτεροι το νέο άλμπουμ τους μαζί με το μέχρι πρόσφατα ακυκλοφόρητο ντεμπούτο τους).
Όλα αυτά γίνονται μέσα από τη νεοσύστατη εταιρεία - κολεκτίβα Labyrinth of Thoughts, η οποία κατά τα άλλα μοιάζει με το φάντασμα της hitch hyke από τη δεκαετία του 90. Blackmail, Nightstalker, Ντίνος Σαδίκης, Μωρά στη Φωτιά, Γκρόβερ και αρκετοί άλλοι βλέπουν παλαιότερές τους κυκλοφορίες να επανεκδίδονται σε βινύλιο με περιορισμένα αντίτυπα που μάλλον εξαφανίζονται γρήγορα.
Όσον αφορά τώρα τη μουσική του ντεμπούτου των Thee Holy Strangers, φαίνεται από την αρχή ότι η κλίση του Alex K. προς το αμερικάνικο ροκενρολ μαζί με τις blues, soul και country παραδόσεις του υπερισχύει σε σχέση με τις σκοτεινές γκαράζ ατμόσφαιρες που ο Καρανικόλας προσθέτει στους Last Drive.
Πρόσφατα πήρα χαμπάρι την κυκλοφορία αυτή και μέχρι χθες δεν είχα ακούσει καν το μεγαλύτερο μέρος του άλμπουμ. Τώρα που μπήκαν όλα τα τραγούδια στο you tube και τα ακούω μπορώ με ασφάλεια να πω ότι δίκαια μπήκε στη λίστα μου αυτός ο δίσκος. Αν έρχονταν και για καμιά συναυλία από τα μέρη μας θα είχα να πω πολλά καλά. Αλλά αυτά τα καλά μπορούν να περιμένουν μέχρι τότε.

2 σχόλια:

  1. Αυτό το Country με χάλασε λίγο ρε γαμώτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. χμ. ο Alex K. έχει δείξει από παλιά ότι γουστάρει Αμερικάνα. Ε, Αμερικάνα χωρίς country δε γίνεται, γίνεται; χαμόγελο!

      Διαγραφή