Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2013

MECANO

Αν με ρωτούσε κανείς ποιος δίσκος μου άρεσε περισσότερο από το καλοκαίρι και μετά θα του απαντούσα ως εξής: "Untitled" των Ολλανδών MECANO. Πέρα από τις κυκλοφορίες του 2012 που μονοπώλησαν το ενδιαφέρον μου τους τελευταίους μήνες της περασμένης χρονιάς, αυτός είναι ο δίσκος που με συνεπήρε, με ταξίδεψε, μου έφερε υγιή μελαγχολία, με εκτόνωσε.
Σήμερα μαθαίνω από τον giusurum ότι η θρυλική Θεσσαλονικιώτικη εταιρεία Lazy Dog, που μας έκανε την καλύτερη παρέα τη δεκαετία του 90, προσφέρει στο bandcamp για ελεύθερο και φθηνό κατέβασμα ή για streaming όλες τις κυκλοφορίες του καταλόγου της. Τι να πρωτοδιαλέξει κανείς, Raining Pleasure, Bokomolech, Ziggy Was, Zounds, Astronauts και πολλοί άλλοι. Mεταξύ αυτών είναι και η υπερσπάνια επανακυκλοφορία των απάντων των MECANO με τίτλο "The Hanf-inch Universe". O δίσκος αυτός είχε κυκλοφορήσει το 1996 και από τότε είχα ακούσει σποραδικά κάποια ενδιαφέροντα κομμάτια, χωρίς όμως να έχω συνδέσει ολόκληρο το παζλ μέσα μου.
Βέβαια, το "The Hanf-inch Universe" προσφέρεται μόνο για streaming, αλλά αν σκεφτεί κανείς ότι στο youtube δεν υπάρχει τίποτα από αυτούς και ότι το mp3 που είχα κατεβασμένο μέχρι σήμερα ήταν απαράδεκτο, τότε τα νέα είναι και πάλι υπέροχα.
1 σχόλιο: