Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009

The Boat that Rocked



The Boat that Rocked, μια ταινία όλο χαρά και νεανική ελευθερία. Μια ταινία για την ποπ και ροκ μουσική, έτσι όπως την έzησαν τα 60s και με σκοπό να διαπαιδαγωγήσει τους σημερινούς νέους για το τι σημαίνει rock 'n roll. Ένας πειρατικός ραδιοφωνικός σταθμός μέσα σε ένα καράβι στη Βρετανία των 60s, ένα crew φευγάτων παραγωγών, σμήνη εκστασιασμένων ακροατών που καίγονται για sex drugs and rock 'n roll και μια κυβέρνηση που θέλει να βάλει λουκέτο στην πειρατική ραδιοφωνία (και τα καταφέρνει τελικά).
Σκηνοθέτης και σεναριογράφος ο Richard Curtis και σε περίοπτη θέση ο καπετάνιος Quentin με τον Bill Nighy, o τολμηρός Κόμης Seimour Hoffman, ο χυδαίος Rhys Ifans στο ρόλο της μεγάλης επιστροφής του περιπετειώδους σεξοντραγκομανή περιηγητή της Ηπείρου Gavin Cavanagh και οι υπόλοιποι, όλοι ζωντανές αναπαραστάσεις αρχετυπικών δειγμάτων του μύθου της ροκ, είτε πρόκειται για τον Burroughs, τον Iggy Pop, τον Brian Wilson, τον Jerry Garcia.
Aνάμεσα στους έξυπνους, απλούς και διασκεδαστικούς διαλόγους ξετυλίγεται το σαουντρακ της ανέμελης καθημερινότητας, επαναστατικό, ερωτικό, ψυχεδελικό και διασκεδαστικό. Διπλό cd το σάουντρακ και αποτελεί must δώρο για τις γιορτές. Η ταινία βγαίνει στις 13 Νοεμβρίου στους αμερικανικούς κινηματογράφους.
Μόνο χαρά μπορείς να νιώσεις βλέποντάς την, χαρά και μια μικρή υπερηφάνεια για όποιον επέλεξε να ταξιδεψει στα κύματα αυτών των μικρών πραγμάτων, των πικαπ, των εξωφύλλων των δίσκων, των ακουστικών και του μικροφώνου.

3 σχόλια:

  1. Mia alli tainia pou exei mousiko endiaferon kai anamenoume einai to Taking Woodstock!!!

    see you around.!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. mia alli tainia me mousiko endiaferon einai to taking Woodstock to opoio kai anamenoume:)

    apo oti diavasa kala perasate stous Archive ekei stin PAtra e??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Giousurum, καλό φθινόπωρο να έχουμε! Θα το τσεκάρω το φιλμάκι που λες. Όσον αφορά τους Archive τσέκαρε το αμέσως προηγούμενο ποστ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή